Мања слова Већа слова РСС

Преузимање најтраженијих докумената

Други Јавни позив за Мјеру 1

Прилог1- Листа неопходне доку-ментације уз захтјев за додјелу подршке 

Прилог 2 - Листа неопходне документације за захтјев за исплату 

Прилог 3 - Листа прихватљивих трошкова ЦГ

Листа прихватљивих трошкова ЕН

Образац 1 - Захтјев за додјелу подршке

Образац 2а Детаљни бизнис план (веци од 50.000) 

Образац 2б Једноставни бизнис план (мањи од 50.000) 

Образац 3 - Захтјев за исплату средстава подршке за Мјеру 1

Бизнис планови - табеларни дио

Позив за достављање понуда за набавку радова

Позив за достављање понуда за набавку роба 

Распоред радионица по општинама 

Презентација мјера 1 ИИ јавни позив

Прилог 2 Листа стандарда емисија издувних гасова

Образац 1 - Захтјев за додјелу подршке

М1 Образац 2а Детаљни бизнис план (веци од 50.000)

М1 ФИЗИЧКО ЛИЦЕ (већи од 50 000)

Измјене другог јавног позива за Мјеру 1

Захтјев за одобрење промјене пројекта.
Други јавни позив за Мјеру 1

30.04.2020.

Обавјештење: Продужава се рок за подношење захтјева за подршку кроз ИПАРД позив за примарну производњу

Министарство пољопривреде и руралног развоја – Директорат за плаћања, издаје обавјештење о продужетку рока за подношење захтјева за додјелу подршке...

31.03.2020.

Измјена другог јавног позива за додјелу бесповратне подршке кроз ИПАРД за Мјеру И

На основу члана 9 став 1 тачка б Закона о потврђивању Секторског споразума између Владе Црне Горе и Европске комисије којим се утврђују правила за управљање и спровођење финансијске помоћи Уније Црној Гори у оквиру Инструмента претприступне подршке за област политике „Пољопривреда и рурални развој” (ИПАРД) („Службени лист Црне Горе-Међународни уговори“, број 2/16) и члана 27 Уредбе о реализацији и поступку коришћења средстава из Инструмента претприступне помоћи Европске уније (ИПАРД ИИ Програм) („Службени лист ЦГ“, бр. 16/16, 4/18, 11/18, 46/19, 8/20 и 19/20), Министарство пољопривреде и руралног развоја - Директорат за плаћања објављује

16.03.2020.

Контакт телефони за информисање пољопривредних произвођача

Контакт телефони за информисање пољопривредних произвођача

Министарство пољопривреде и руралног развоја отказало је одржавање свих планираних радионица на терену намијењених информисању и едукацији пољопривредних произвођача, у складу са привременим мјерама за спрјечавање појаве вируса корона.

12.03.2020.

ИПАРД: Бесповратна подршка произвођачима од 6.000 до 350.000 еура по пројекту

ИПАРД: Бесповратна подршка произвођачима од 6.000 до 350.000 еура по пројекту

Упознавање пољопривредних произвођача са могућностима бесповратне подршке за инвестиције у примарну производњу кроз ИПАРД јавни позив настављено је организовањем теренских радионица по општинама.

08.03.2020.

Дан отворених врата у Директорату за плаћања Министарства пољопривреде – Упознавање произвођача са процедурама за подршку кроз ИПАРД

Министарство пољопривреде и руралног развоја наставља са организовањем Дана отворених врата у Директорату за плаћања, који су успостављени са циљем да се пољопривредни произвођачи и прерађивачи ближе упознају са свим процедурама које се спроводе у циљу реализације јавних позива за бесповратну подршку инвестицијама кроз ИПАРД програм.

06.03.2020.

Бесповратна подршка кроз ИПАРД прилика за даљи развој сјевера

Бесповратна подршка кроз ИПАРД прилика за даљи развој сјевера

Могућности подршке и услови за пријављивање на јавни позив за бесповратну подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу кроз други ИПАРД јавни позив који је објављен недавно представљене су протеклих дана на терену, заинтересованим произвођачима у девет општина на сјеверу – Бијелом Пољу, Беранама, Рожајама, Петњици, Андријевици Плаву, Гусињу, Мојковцу и Колашину.

02.03.2020.

Презентација ИПАРД јавног позива за подршку примарној пољопривредној производњи у Рожајама и Петњици

Министарство пољопривреде и руралног развоја наставља са презентацијама ДРУГОГ ИПАРД Јавног позива за Мјеру 1 – „Инвестиције у физички капитал пољопривредних газдинстава“, пољопривредним произвођачима и свим заинтересованим странама.

01.03.2020.

Почиње представљање ИПАРД јавног позива по општинама, у понедјељак у Бијелом Пољу и Беранама

Почиње представљање ИПАРД јавног позива по општинама, у понедјељак у Бијелом Пољу и  Беранама

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја од понедјељка, 02. марта, почеће инфо кампању по црногорским општинама, како би кроз непосредну комуникацију са домаћинима, предузетницима али и локалним заједницама представили могућности добијања бесповратне подршке кроз нови ИПАРД јавни позив, други по реду за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу.

24.02.2020.

Други Јавни позив за додјелу подршке за Мјеру 1 - инвестиције у примарну пољопривредну производњу

На основу члана 9 став 1 тачка б Закона о потврђивању Секторског споразума између Владе Црне Горе и Европске комисије којим се утврђују правила за управљање и спровођење финансијске помоћи Уније Црној Гори у оквиру Инструмента претприступне подршке за област политике „Пољопривреда и рурални развој” (ИПАРД) („Службени лист Црне Горе-Међународни уговори“, број 2/16) и члана 27 Уредбе о реализацији и поступку коришћења средстава из Инструмента претприступне помоћи Европске уније (ИПАРД ИИ Програм) („Службени лист ЦГ“, бр. 16/16, 4/18, 11/18, 46/19 и 8/20), Министарство пољопривреде и руралног развоја - Директорат за плаћања објављује Други Јавни позив за додјелу средстава финансијске подршке за Мјеру 1 „Инвестиције у физички капитал пољопривредних газдинстава“ Програма развоја пољопривреде и руралних подручја Црне Горе у оквиру ИПАРД-а ИИ 2014–2020.

24.02.2020.

Објављен нови ИПАРД позив – Нове прилике за убрзан развој црногорске пољопривреде

Објављен нови ИПАРД позив – Нове прилике за убрзан развој црногорске пољопривреде

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас нови нови ИПАРД јавни позив за бесповратну подршку примарној пољопривредној производњи, кроз који је произвођачима на располагању нових 12,3 милиона еура бесповратне подршке, из ЕУ фондова и националног буџета.